Je wil zonnepanelen laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor deze werken? Hoe vind je een professionele en betrouwbare installateur die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele zonnepanelen installateurs uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!
Professionele installateurs die geïnteresseerd zijn in je opdracht, zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!
Elektriciteitsverbruik: 3.400 kWh (2 personen)
Type dak: Hellend dak
Ouderdom woning: Ouder dan 10 jaar (6% BTW)
Projectbeschrijving:
Elektriciteitsverbruik: 4.600 kWh (4 personen)
Type dak: Hellend dak
Ouderdom woning: Ouder dan 10 jaar (6% BTW)
Projectbeschrijving:
Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval zonnepanelen installateur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je de opbrengst van je zonnepanelen wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken, om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je zonnepanelen garandeert.
Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele installateurs uit jouw regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.
Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!
Opbrengst genereren door zonnepanelen te laten plaatsen!
Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor je zonnepanelen éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde installateurs uit jouw omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je zonnepanelen snel en eenvoudig.
En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.
Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!
Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele zonnepanelen installateurs uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!
OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele zonnepanelen installateurs in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor je zonnepanelen, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele installateurs die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor de door jou beschreven zonnepanelen.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde zonnepanelen installateurs uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor je zonnepanelen en contact met je opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel zonnepanelen installateurs interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je zonnepanelen zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.
De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.
Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige jouw contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden je aan om je aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de zonnepanelen installateurs uit jouw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de zonnepanelen ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.
Nog steeds vormt de opbrengst van zonnepanelen een zeer goede investering. Logisch als je weet dat de energieprijs maar blijft stijgen en de prijs van de zonnepanelen maar blijft dalen. Zo betaal je nu nog maar een derde van de prijs voor zonnepanelen dan die van tien jaar geleden. Maar dat niet alleen! Ook de kwaliteit en de gemiddelde opbrengst van de panelen is verbeterd, waardoor ze een hoger rendement aanbieden en een levensduur hebben van zo’n 25 tot 30 jaar. Wil je zonnepanelen plaatsen, dan zit je nu aan een gemiddelde tussen de 5 en 7 jaar om je zonnepanelen af te betalen, naargelang het aantal panelen dat je nodig hebt voor je energieverbruik. Eenmaal afbetaald blijven je zonnepanelen rendabel en zal je nog minimum zo'n 18 tot 20 kunnen genieten van gratis stroomverbruik van je panelen. Je energiefactuur zal door de opbrengst van zonnepanelen dalen en de waarde van je woning zal stijgen. Je zonnepanelen leveren dus gratis stroom en vooral in de zomer, wanneer het zonlicht langer aanwezig is, zullen je panelen zorgen voor een optimale opbrengst. Heb je een terugdraaiende teller, dan kun je het verbruik van je stroom verlagen. Met een digitale meter kun je nu ook je overschot aan elektriciteit terug verkopen aan de netbeheerder. De vergoeding voor deze ongebruikte elektriciteit noemt men het injectietarief. Omdat in de winter de opbrengst lager zal zijn, kun je dit dus compenseren met de opbrengst van de zomermaanden. Daarnaast kun je je opgewekte elektriciteit ook nog opslagen in een thuisbatterij om het piekvermogen op te vangen. Je kunt echter enkel de volledige capaciteit benutten tijdens de zomermaanden omdat je panelen in de winter te weinig elektriciteit produceren. Het toekennen van premies varieert van jaar tot jaar. Maar zelfs indien je niet in aanmerking komt voor een premie, zijn je zonnepanelen rendabel als investering, en de jaarlijkse opbrengst van je panelen zal veel groter zijn dan bij een spaarboekje of aandelen. Naast de besparing op je jaarlijks stroomverbruik, kies je met zonnepanelen ook voor een groene en duurzame energie. Als je zonnepanelen gebruikt, draag je je steentje bij voor een gezondere luchtkwaliteit. Je zonnepanelen leveren zuivere en natuurlijke stroom, en het gebruik van de zon als energiebron is dan ook een milieubewuste keuze. Zonnepanelen zitten dus nog altijd in de lift en de cijfers van mensen die de overstap maken naar zonne-energie blijven stijgen. De opbrengst zonnepanelen blijft dus een gewaarborgde investering die dankzij de lage prijs van de panelen zeer aantrekkelijk is. Overweeg je om zonnepanelen te kopen, dan kun je via offertesonline.be de gespecialiseerde installateurs uit jouw regio contacteren voor enkele vrijblijvende offertes. Zij zullen je opbrengst zonnepanelen berekenen en zo een correct bedrag, en de tijd voor het terugverdienen van je investering, voorleggen. Zo kun je meerdere offertes voor je zonnepanelen ontvangen en ze vergelijken.
De belangrijkste factor bij het berekenen van je zonnepanelen rendement is in de eerste plaats je zonnepaneel zelf. Zonnepanelen produceren een vermogen dat wordt uitgedrukt in kilowattpiek (KWp) of kilowattuur (KWh) en afhankelijk van het type zonnepanelen, zal je dit meer of minder vermogen opleveren. Met monokristallijne zonnepanelen verkrijg je bij een constante energie van de zon meer vermogen per paneel dan met polykristallijn panelen. Zo zetten monokristallijn zonnepanelen tien procent meer zonne-energie om in stroom. Het voordeel van polykristallijn zonnepanelen is dan weer dat deze panelen een betere opbrengst leveren bij een wisselend klimaat of bij minder gunstige invloedsfactoren. Nieuw zijn de glas glas zonnepanelen, die een zeer hoog rendement hebben, maar ook zeer duur zijn. Natuurlijk bepaalt ook vooral het aantal panelen je rendement en hoe meer zonnepanelen je laat plaatsen op je dak, hoe groter je vermogen en opbrengst zal zijn. Aan de hand van het type zonnepaneel en het aantal vierkante meters, kun je zo een berekening maken van het maximum rendement van je zonnepanelen, zonder rekening te houden met de andere invloedsfactoren. Het maximum rendement van zonnepanelen wordt gemiddeld herleid naar een effectieve energie opbrengst van 85%, omdat er rekening wordt gehouden met de aanwezige bewolking en de regen. Voor de juiste berekening van je zonnepanelen vermogen dat nodig is om het verbruik van je stroom te dekken, wordt het piekvermogen of Wattpiek (Wp) dan ook berekend volgens de formule kilowattuur (KWh)/0,85. Op die manier kun je perfect berekenen wat je zonnepanelen presteren aan energie en hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Voor meer informatie over het vermogen per zonnepaneel en de verwachte opbrengst van je zonnepanelen, verwijzen we je graag door naar de erkende installateurs uit jouw regio of buurt! Ze kunnen je opbrengst zonnepanelen berekenen en ze zullen je vrijblijvend van dienst zijn.
De rendement opbrengst van je zonnepanelen is uiteraard de belangrijkste factor voor je totaal rendement, maar volgende factoren kunnen hun invloed hebben op je opbrengst van zonnepanelen. Zo bepalen de locatie en de oriëntatie van je woning mee het rendement. De ideale en meest correcte plaatsing van zonnepanelen verkrijg je op een zuidelijk gericht dak omdat er van ‘s morgens tot ‘s avonds zon wordt opgevangen in de zonnepanelen. Natuurlijk dient de woning hierbij ook vrij te zijn van hindernissen die het licht van de zon kunnen tegenhouden. Wordt het zonlicht door de nabijgelegen gebouwen of door bomen voor een deel tegengehouden, dan vermindert je opbrengst van zonnepanelen doordat ze in de schaduw komen te liggen. Niet alleen bomen, maar ook een dakkapel, een schoorsteen of een hoogspanningskabel kunnen een schaduw werpen op je panelen. En ook de hellingshoek van je dak speelt een voorname rol. Zonnepanelen leveren het meeste rendement op indien ze geïnstalleerd zijn op een dak met een hellingsgraad of hellingshoek tussen de 35 en 38 graden. Omwille van al deze factoren rekent men voor zonnepanelen op een gemiddeld rendement van 85%, maar in realiteit ligt dit vaak hoger. De volledige opbrengst van zonnepanelen wordt dan ook berekend aan de hand van alle bepalende factoren zoals het soort zonnepanelen, het bepaald vermogen of elektriciteit dat elk zonnepaneel opwekt, de oriëntatie, de hellingsgraad, de schaduw factoren, de energieleverancier, het type omvormer en het verbruik van de stroom. Aan de hand van deze factoren berekent men dan de geleverde stroomopbrengst per zonnepaneel en dit wordt uitgedrukt in het aantal euro per wattpiek (€/Wp). Een professionele zonnepanelen installateur kan je opbrengst zonnepanelen berekenen. Zo weet je ook ineens hoelang de tijd voor het terugverdienen van je zonnepanelen in werkelijkheid zal duren. Let wel op dat het hier gaat om prognoses, maar dat deze prognoses toch een vrij nauwkeurige benadering geven voor je soort zonnepanelen. Voor een juiste prognose van je rendement, kun je hier enkele regionale zonnepanelen installateurs of leveranciers contacteren. Ze kunnen je vrijblijvend informeren en je, indien gewenst, voorzien van adviezen en prijzen!
Een juiste zonnepanelen prijs bepalen is moeilijk en tijdsgebonden. Doordat de prijzen voor zonnepanelen blijven dalen heeft het weinig zin om hier één vaste prijs mee te geven die morgen alweer achterhaald kan zijn. Maar toch kunnen we een richtinggevende prijs meegeven aan de hand van de huidige evolutie, die bij benadering de gemiddelde zonnepanelen prijs weergeeft. Voor een aankoop van 14 zonnepanelen betaal je gemiddeld 6000 euro voor een zonnepanelen installatie zonder rekening te houden met een eventuele groepsaankoop van zonnepanelen of bijhorende thuisbatterij. Maar de prijs wordt ook bepaald naargelang het type zonnepaneel. Monokristallijn zonnepanelen zijn duurder in aankoop dan de polykristallijn zonnepanelen omdat ze een hoger rendement hebben. Polykristallijn zonnepanelen zijn goedkoper zijn, het lager rendement maakt dat ze minder gevraagd worden. Nieuw op de markt zijn de glas glas zonnepanelen die duurder zijn in aankoop, maar wel een veel hoger rendement per paneel bieden. Veel hangt ook af van je beschikbare dak ruimte, liefst naar het zuiden gericht, en ook de esthetische keuze speelt soms een rol. Polykristallijn zonnepanelen hebben een blauwe schijn en voor sommige mensen kan dit een storende factor zijn. Wens je meer te weten over de huidige zonnepaneel prijzen? Neem dan vrijblijvend contact op met de vele erkende installateurs uit jouw regio voor enkele gratis offertes!
De opbrengst zonnepanelen berekenen, doe je best aan de hand van je energiefactuur. Voor een pure zonnepanelen opbrengst zonder onkosten is dit vrij eenvoudig: je rekent het verschil uit met je factuur en je hebt je onmiddellijke opbrengst. Zonder de aankoop van je zonnepanelen, inclusief omvormer, mee te rekenen, zouden 14 zonnepanelen je een energiebesparing opleveren tot 1000 euro per jaar voor het energieverbruik van een doorsnee gezin. Vertrekkende vanuit deze pure zonnepanelen opbrengst moeten we daarnaast ook nog je werkelijke opbrengst en de tijd voor het terugverdienen van je investering gaan berekenen. Zo zijn er de vaste netwerkkosten en de investering van je zonnepanelen die je mee moet verrekenen. Anderzijds kun je met een digitale meter je teveel aan elektriciteit via het injectietarief terug verkopen aan de netwerkbeheerder. Eigenaars met een terugdraaiende teller betalen een prosumententarief. Je zonnepanelen opbrengst zal pas echt goed zichtbaar zijn wanneer je zonnepanelen investering is afbetaald en je kunt profiteren van je gratis zonne-energie. Je kunt dan nog twintig jaar of langer genieten van een milieuvriendelijke stroom die niet onderhevig is aan de stijgende energieprijzen. Dit is sowieso een besparing die kan tellen! Wens je meer te weten over de zonnepanelen opbrengst die overeenkomst met jouw gezinssituatie? Via offertesonline.be kun je de professionele zonnepanelen installateurs uit jouw regio contacteren voor vrijblijvende adviezen of offertes!
Een zonnepanelen investering loont steeds de moeite en je kunt je zonnepanelen opbrengst berekenen aan de hand van de terugverdientijd. Bij de aankoop van je zonnepanelen installatie, met inbegrip van het omvormtoestel, draagstructuur en bekabeling, moet je niet alleen de prijs van je installatie in rekening brengen, maar vergelijk je ook best de energiewaarde die de verschillende zonnepanelen installateurs aanbieden. De prijs en het rendement van zonnepanelen wordt weergegeven in euro per wattpiek (€/Wp) of in kWh (kilowattuur).En ook de gangbare tarieven van je netbeheerder hebben hun invloed. Een goede berekening houdt dus rekening met de investeringskosten, de stroomparameters, de netbeheerder transfers en het eventuele onderhoud. Aangezien het moeilijk is om al deze gegevens exact weer te geven, waarbij de prijzen continu evalueren, geven we een gemiddelde terugverdientijd weer van een doorsnee gezin van drie personen. Voor de aankoop van een zonnepanelen installatie met 14 zonnepanelen betaalde dit gezin gemiddeld 6000 euro. De nettowinst die het gezin op jaarbasis maakte op de energiefactuur leverde gemiddeld 850 euro op voor de stijgende energieprijzen. De kosten van de netbeheerder, vooral het prosumententarief, bedroeg voor een gemiddelde omvormer zo’n 350 euro, kosten die je nu met een digitale meter niet meer hebt. Dit betekent dus dat er een netto zonnepanelen opbrengst is van ongeveer 700 tot 800 euro per jaar. De terugverdientijd bedraagt in dit geval dus 7 tot 8 jaar. Maar door de stijgende energieprijzen is de besparing veel groter omdat je zonder zonnepanelen veel meer gaat betalen. Met een levensduur van dertig jaar, heb je na de terugbetaling nog bijna vijfentwintig jaar een gratis opbrengst die met de stijgende energieprijs alleen nog maar zal stijgen. Aangezien het gezin voor hun zonnepanelen installatie gemiddeld 6000 euro investeerde, zal het hen uiteindelijk, zonder de onderhoudskosten en het vervangen van het omvormtoestel mee te rekenen, meer dan 14.000 euro opleveren. Een betere belegging zal je niet gauw vinden en dat is dan ook de reden waarom zoveel mensen, ondanks het wegvallen van bepaalde premies en subsidies, de overstap naar zonne-energie blijven maken. Heb je interesse voor zonnepanelen en hun terugverdientijd? Neem vrijblijvend contact op met de regionale zonnepanelen installateurs uit je omgeving voor enkele vergelijkende offertes!
*Opbrengst per jaar zonder netbeheerder kosten
Premies
Premies voor zonnepanelen installaties veranderen voortdurend. Om de exacte bedragen te weten, kun je via onderstaande link de website van de Vlaamse Overheid contacteren. Hier vind je de gangbare premies en de voorwaarden tot het bekomen van de premie.