KELDERDICHTING

Bereik tot 581 vochtexperten in Vlaanderen.

  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

  • 1

    Zoek je de juiste vakman voor je kelderdichting?

    Je wil je kelder laten dichten, maar waar vind je de geschikte vakman voor een kelderdichting? Hoe vind je een professionele en betrouwbare vochtbestrijder die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

  • 2

    Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

    Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend in enkele minuten opstellen, en wordt ze automatisch naar alle professionele vochtexperten uit jouw regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

  • 3

    Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

    Professionele vochtexperten die geïnteresseerd zijn in jouw opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

581
vochtexperten
15
Opdrachten
per maand
11
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor vochtbestrijding in Vlaanderen

Soort vochtprobleem: Ander vochtprobleem

Situering: Vocht in de kelder

Start werken: Binnen het jaar

Projectbeschrijving:

Grondwater komt binnen in de kelder via de gezamelijke muur van de halfopen bebouwing.
Arrow
Offerteaanvraag uit Zonhoven

Soort vochtprobleem: Schimmelvlekken , Doorslaand vocht

Situering: Vochtige binnenmuren

Start werken: Binnen de 6 maanden

Projectbeschrijving:

Condens problemen op binnenmuren van voorgevel dat schimmel tot gevolg heeft
Arrow
Offerteaanvraag uit Kontich

Vind een geschikte vochtexpert in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval een vochtbestrijder, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan bij het kiezen van een vakman waaraan je je kelderdichting wilt toevertrouwen. Om een goede keuze te kunnen maken, moet je verschillende offertes kunnen vergelijken, om zo tot de juiste keuze te komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je kelderdichting garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele vochtbestrijders uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Kelderdichting: laat jouw kelder professioneel dichten!

Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor je kelderdichting éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde vochtexperten uit je omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor het dichten van je kelder snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele vakmannen uit jouw omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele vochtexperten in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het dichten van je kelder, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele vochtbestrijders die gelegen zijn in jouw regio en de juiste kwalificaties hebben voor je kelderdichting.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde vochtexperten uit je regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor je kelderdichting en contact met jou opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel vochtexperten interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je kelderdichting zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vochtexperten uit je regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de kelderdichting ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte vochtexpert uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Het belang van een goede kelderdichting

Een waterdichte en droge kelder is een zegen voor je huis. Een vochtige kelder geeft altijd problemen en wanneer je kelder waterdicht is, vermijd je een natte kelder of keldervloer. Vaak wordt een kelder gebruikt als extra opslagruimte, maar je kunt een kelder ook perfect inrichten als leefruimte, hobbykamer, speelkamer, relaxruimte of werkatelier. Dit kan echter alleen maar indien je kelder waterdicht is met een goede kelderdichting, zodat er geen vochtproblemen voorkomen in je kelder. Indien je kelder niet waterdicht is, riskeer je dat er insijpelend of opstijgend vocht komt in je kelder. Door de ondergrondse waterdruk krijg je vochtige muren of water in de kelder. Nadien kan het vocht zich ook verder verspreiden naar de rest van je woning. Bij langdurige vochtproblemen krijg je te maken met barsten, schimmels, zouten of zwammen, waardoor de muur van je kelder broos en sponzig wordt. Een vochtige kelder tast zo je huis aan en door de muffe geur van het vocht, kun je te maken krijgen met gezondheidsproblemen en een slechte luchtkwaliteit. Met een goede kelderdichting kun je je kelder van al deze problemen vrijwaren. Een vochtige kelder kun je met verschillende methodes bestrijden. Je hebt de traditionele kelderdichting waarbij een waterdichte cementering of waterdichte bekuiping wordt aangebracht op de oppervlakte van je ondergrond en muren. Vaak wordt hierbij nog een versterkte hiel aangebracht tussen de muur en de vloer. Het waterdicht cementeren van een vochtige kelder kan hierbij ook gecombineerd worden met een drainage methode, waarbij het water wordt afgevoerd uit de ondergrond Ook een kelderdichting via het plaatsen van een waterkerende folie kan het vocht van je kelder dichten. Bij deze constructie methode wordt er dan een nieuwe muur en vloer aangebracht tegen de folie. Een andere methode is om je kelder te laten injecteren, maar dit is een vrij dure kelderdichting. Je kelder bekuipen of impregneren zijn de meest efficiënte oplossingen, maar soms is het draineren, ventileren of isoleren van je vochtige kelder al voldoende om je kelderruimte functioneel te krijgen. Met een goede kelderdichting zorg je voor een gezonde onderbouw van je woning. De bonus van een extra droge leefruimte kun je hierbij naar eigen wensen invullen. Het belang van een goede kelderdichting is dus groter dan je zou denken. Wens je meer informatie over de kelderdichting mogelijkheden die een vakkundige vochtbestrijder je kan bieden voor jouw kelder? Via offertesonline.be kun je de professionele vochtexperts uit je regio contacteren voor enkele gratis offertes!

Mogelijke vochtproblemen in een kelder?

Vochtproblemen in een natte kelder kunnen verschillende oorzaken en kenmerken hebben. Vooreerst kun je problemen hebben met het grondwater dat binnendringt in je kelder via de keldervloer of de wanden van je kelder. De druk van het water in de kelder kan soms erg groot zijn en vooral bij oudere woningen, maar ook bij nieuwe woningen, zijn de keldermuren en de keldervloer vaak niet bestand om de waterdruk tegen te houden. Het resultaat is dat er water in de kelder staat of dat het grondwater je kelder binnendringt via de scheuren en barsten in je keldervloer en muren. Maar ook kapotte leidingen of insijpelend regenwater kunnen zorgen voor een natte kelder. Zelfs indien er geen zichtbaar water in de kelder is, kunnen er vochtproblemen aanwezig zijn. In de meeste gevallen kun je deze vochtproblemen ontdekken aan de hand van verschillende factoren, zoals zouten op de muren, verroeste leidingen, afbrokkelend cement,  een muffe geur, of een hoge luchtvochtigheid door condensatie. Nadien komen er schimmels, sporen en zwammen in je kelder die een nadelige invloed kunnen hebben voor je gezondheid, en die eczeem, allergieën en chronische problemen aan de luchtwegen kunnen veroorzaken. Een veel voorkomende factor bij een natte kelder is het gebrek aan een efficiënte manier voor een goede ventilatie. Niet verwarmde en/of verluchte kelders krijgen te maken met condensvocht waarbij dit vocht zich afzet en doordringt op en in de muren. Zo ontstaat er toch nog een vochtige kelder ondanks de aanwezige kelderdichting. Het is dus niet altijd even duidelijk of het gaat om opstijgend of insijpelend vocht, of door vocht via condensatie. Indien je geen overbodige kosten wil maken, kun je eerst een voorafgaandelijke vochtanalyse laten uitvoeren door een vochtbestrijder. Een professionele vochtspecialist zal eerst de oorzaken van een vochtige of natte kelder vaststellen, en je daarna de meest efficiënte vochtbestrijding of kelderdichting voorstellen. Op die manier wordt je kelder vakkundig en optimaal gerenoveerd. Voor meer info over de verschillende vochtproblemen en de bijpassende behandeling, kun je hier de erkende vochtexperts uit je regio vrijblijvend contacteren!

vochtproblemen in kelder

Je vochtige kelder waterdicht maken: mogelijke oplossingen

kelderbekuiping

Kelder bekuipen

Met een bekuiping van je kelder wordt je kelderdichting via verschillende lagen cement waterdicht gemaakt, waardoor het grondwater niet meer kan binnendringen. Deze methode met een waterdichte cementering kan zowel aan de binnenkant, als aan de buitenkant van je kelder worden gerealiseerd. De vochtbestrijder gebruikt hiervoor een waterdichte mortel of hydraulische waterdichtingsmortels. Dankzij de waterdichte cementering en de volledige bekuiping, wordt je kelder waterdicht. Alhoewel een waterdichte cementering langs buiten het efficiëntst is, wordt er meestal gekozen voor een cement dichting langs de binnenzijde omdat het goedkoper is. Voor deze traditionele kelderdichting met bekuiping, worden eerst de bestaande bezettingen van de muren verwijderd zodat de vochtbestrijder de lekkages kan lokaliseren. De vochtexpert zal dan de lekken van de natte kelder dichtmaken met een sneldrogende waterdichte cementmortel. Hierna volgt er een eerste controle om te zien of er nog water binnenkomt via de lekken. Indien er geen vocht meer binnenkomt, gaat hij de kelder dichten door verschillende lagen mortel aan te brengen zowel op de muren als op de keldervloer. De eerste afdichtingslaag bevat hierbij een fixeer product waardoor de cementmortel zich goed zal hechten op de keldermuren. De andere afdichtingslagen, met toegevoegd kunsthars in de mortel, worden dan aangebracht nadat de vorige laag is uitgehard. Door de verschillende lagen op elkaar toe te passen, ontstaat er een waterdichte cementering en kelderdichting. Indien er geen betonvloer aanwezig is, kan ook de vloer voorzien worden in de kelderdichting. Aangezien de afdichtingslagen een bepaalde droogtijd vragen, zal een kelderdichting met een waterdichte cementering meerdere dagen in beslag nemen. Deze kelderdichting is dan ook een arbeidsintensieve methode van afdichten en ze behoort niet bepaald bij de goedkopere oplossingen. Een kelderdichting via een waterdichte cementering langs buiten is duurder dan een kelderdichting langs binnen, maar met een buitenbekuiping bescherm je je volledige kelderconstructie, zodat er geen opstijgend vocht langs je muren in je woning kan binnendringen. Voor een waterdichte cementering aan de buitenzijde, moet wel elke zijde van je kelder worden uitgegraven, waardoor de arbeidsintensiteit en de prijs van de kelderdichting verhoogd wordt. Omdat er door de koude muren van je kelder toch nog condensatie kan ontstaan, is het aangewezen om je kelder bijkomend te voorzien van een (mechanisch) ventilatiesysteem. Zo wordt je kelderdichting beschermd tegen nieuwe aantastingen. Interesse in een kelderdichting via een waterdichte cementering? Je kunt hier bij offertesonline.be rechtstreeks contact opnemen met de gespecialiseerde vochtbestrijders uit je omgeving voor enkele vergelijkende en kosteloze offertes!

kelderdrainage

Kelder drainage

Met het bekuipen van een kelder met een waterdichte cementering, dicht je de lekken en maak je de muren en vloer van je kelder waterdicht. Maar soms is de druk van het grondwater zo hoog dat een waterdichte cementering alleen niet helpt. In dit geval kan een vochtbestrijding met een drainagesysteem een oplossing bieden. Bij een drainage van de kelder worden er kleine kanaaltjes in je muur of vloer geplaatst die het water opvangen en afvoeren naar een verzamelpunt. Hier wordt het water verzameld in een put of ton, waarbij het water met een pomp wordt overgepompt naar het riool wanneer de put vol is. Afhankelijk van de vochtproblemen kan een natte kelder op drie manieren gedraineerd worden. Wanneer het vocht voornamelijk in je kelder binnenkomt via de naden tussen je muur en je keldervloer, kun je deze kimnaden door een vochtspecialist laten behandelen met een randdrainage. Meestal zijn vochtproblemen te wijten aan een slechte hechting van de keldermuur op de betonnen keldervloer. Door het plaatsen van een randdrainage in de kimnaad wordt het grondwater opgevangen en afgevoerd naar de vergaarput. Een drainage van de volledige vloer wordt voornamelijk gebruikt bij poreuze vloeren langs waar het grondwater opstijgt via de ondergrond van je kelder. Vaak zijn het nog oude vloeren zonder ondergrondse constructies die rechtstreeks werden aangebracht op een zwavelachtige grondlaag, en die geen betonnen dekvloer hebben. Bij de drainage van een vloer wordt er een gespecialiseerde folie met noppen aangebracht op de vloer die het grondwater via kleine kanaaltjes zal afvoeren naar de verzamelput. Boven het noppenmembraan wordt er dan een nieuwe betonnen vloer gelegd. Ook bij een wanddrainage zal de vochtspecialist dit specifiek noppensysteem toepassen, waarbij het water naar de vloer wordt gekanaliseerd en het wordt opgevangen in de vloerdrainage. Ook hier wordt er een nieuwe wand geplaatst voor het drainagesysteem zodat het water niet in aanraking kan komen met de nieuwe wanden. Het water wordt zo afgeleid naar de vergaarput waar het via een sensor vanaf een bepaalde hoogte wordt overgepompt naar het riool. Het volledig draineren van wanden en muren wordt ook het box in box systeem genoemd, en het wordt vaak gebruik gebruikt wanneer een kelderdichting via een waterdichte cementering niet volstaat. Een kelderdrainage is goedkoper dan een kelderbekuiping, maar ze kunnen ook perfect gecombineerd worden. Voor meer inlichtingen over de mogelijkheden van een vochtbestrijding met een kelderdrainage, verwijzen we je graag door naar onze vele ervaren vochtexperts uit jouw regio of buurt!

keldermuren injecteren

Keldermuren injecteren

Wanneer de vochtproblemen in je kelder zijn te herleiden tot opstijgend vocht dat langs je keldermuren opklimt, kun je je muren door een vochtspecialist laten injecteren. Bij een injectie van de muren wordt er een kiezelgel ingespoten in de keldermuren. Dit gebeurt door om de tien à vijftien centimeter gaten te boren in de keldermuur, beginnend op zo’n drie à vijf centimeter boven de vloer. De kiezelgel zal zich via deze gaten verspreiden over de keldermuur en beginnen te kristalliseren. Na een tijd zullen de poriën en de capillairen van je stenen muren volledig waterdicht zijn en een waterdichting vormen tegen het opstijgend vocht. De chemische waterkering kan, indien gewenst, toegepast worden op de volledige keldermuur, maar vanwege het hoge prijskaartje wordt dit niet zo vaak uitgevoerd. Een muur injectie tegen vocht kan het best worden uitgevoerd als de bepleistering eerst wordt verwijderd. De droogtijd van een geïnjecteerde muur kan enkele maanden duren en door de muur zonder bepleistering goed te ventileren, zal hij sneller opdrogen. Nadien kan er een nieuwe muurbekleding worden aangebracht. Je kunt ervoor kiezen om je muurinjectie te combineren met een vloerdrainage, waarbij het opstijgend vocht in de vloer wordt afgevoerd en het opstijgend vocht in de muren wordt gestopt door de chemische waterkering. Wens je meer inlichtingen over een waterdichting door het injecteren van je keldermuren? Neem gratis contact op met de regionale vochtexperten en aannemers uit jouw regio voor enkele adviezen of offertes!

oplossingen kelderdichting

Alternatieve oplossingen

Naast een kelderdrainage, het bekuipen met een waterdichte cementering, of het injecteren van je keldermuren, bestaan er nog enkele alternatieve oplossingen om je vochtige of natte kelder waterdicht te maken. Meestal zijn dit middelen om het comfort van je kelder te verhogen of om je kelder te beschermen tegen condensvocht. Zo kun je je kelder laten impregneren met een waterdichte coating of een waterdichte verf. Deze coatings en verven hebben een kunststof toevoeging, waardoor ze je kelder waterbestendig maken en het condensvocht niet kan inwerken op je muren. Ook een coating met epoxy behoort tot de, weliswaar, duurdere mogelijkheden. Vele zwembaden hebben een wand van epoxy omwille van de sterke en waterdichte eigenschappen. Het belangrijkste bij een kelderdichting is dat je je vooraf goed laat informeren over de prijs en de kwaliteit van de gekozen kelderdichting voor je kelder. Het gaat soms over veel geld en voor die prijs is het dan ook normaal dat je daarvoor een gegarandeerde kwaliteit wordt aangeboden. De betere vochtexperts zullen je een kelderdichting met een jarenlange garantie aanbieden omwille van hun ervaring, vakkundigheid en kwalitatieve materialen. Zo heb je ook de zekerheid dat je kelder waterdicht blijft. Het loont dus zeker de moeite om na een lekdetectie eerst te vergelijken en dan pas te beslissen welke vochtbestrijding klus het meest geschikt is voor je kelderdichting. Voor meer inlichtingen en adviezen kun je enkele professionele vochtbestrijders uit je regio hier vrijblijvend contacteren!

kelderventilatie

Kelderventilatie

Indien je je kelder in een optimale en gezonde staat wil houden, dan is een goede kelderventilatie onontbeerlijk. Zeker wanneer je je kelder gebruikt als leefruimte of opslagplaats. Zelfs met de beste kelderdichting zal, zonder een goede ventilatie, je kelder terug vochtig worden door het condensvocht. Via een natuurlijke ventilatie met kelderroosters of kelderramen kun je dit al deels voorkomen, maar het is een goed idee om de ventilatie van je kelder door een mechanische aan- en afvoer van de lucht, te regelen. Ook het plaatsen van een verwarmingselement in je kelder als leefruimte, zal de condensvorming tegengaan. De luchtvochtigheid van je kelder kun je bijkomend controleren door een luchtvochtigheidsmeter die aangeeft hoe groot het vochtgehalte van je kelder is. Bij een natte kelder heeft dit natuurlijk geen zin en moet je eerst je kelder waterdicht maken. De mogelijkheden voor een kelderventilatie kunnen variëren van een enkelvoudig ventilatiesysteem, tot een geïntegreerd systeem in je woning waarin je kelder is inbegrepen. Voor meer inlichtingen over de mogelijkheden voor het ventileren van je kelder, verwijzen we je graag door naar onze ervaren vochtexperts uit je regio. Ze zullen je graag van dienst zijn met vrijblijvende adviezen en offertes!

Op zoek naar een vochtbestrijder om een vrijblijvende offerte te maken voor je kelderdichting?
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een kelderdichting?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN KELDERDICHTING BEPAALD?

De kosten voor een kelderdichting zijn niet goedkoop. Vooreerst moet je de oorzaak vinden van de lekkage of het vochtprobleem. Scheuren, gaten, slechte voegen, opstijgend vocht, kapotte leidingen, het kunnen allemaal factoren zijn die zorgen voor een vochtige of natte kelder. Indien het gaat over condensvocht, dan kan een goede ventilatie en een waterkerende bezetting of verf al een oplossing bieden. Bij de andere vochtproblemen zijn de ingrepen drastischer. De goedkoopste oplossing is een kelderdrainage, maar deze methode werkt niet voor elk vochtprobleem. De duurdere en meer effectieve methodes zijn de waterdichte cementering of een muurinjectie.

Een goede kelderdichting zorgt niet alleen voor een gezonde woning, maar het zorgt er ook voor dat je je kelder als leefruimte kunt gebruiken. Investeren in een kelderdichting heeft dus meerdere pluspunten. Omwille van de dure kost, is het een goed idee om de prijzen voor een kelderdichting te vergelijken. Dit kan door enkele gratis offertes aan te vragen bij de experten uit jouw regio. Niet alleen heb je zo een idee van de prijs, maar kun je ook de kwaliteit en de geboden garantie met elkaar vergelijken. Via offertesonline.be kun je hieronder de vochtspecialisten contacteren.

Prijzen kelderdichting

Soort kelderdichting
Gemiddelde prijs
Kelder bekuiping
€ 4000 - € 10000
Kelder injecteren
vanaf € 5000
Kelderdrainage
vanaf € 3000
Ventilatiesystemen
€ 2000 - € 6000
Op zoek naar een vochtspecialist uit je regio om de prijs voor je kelderdichting te ontdekken?
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist
581 vochtexperten in uw regio!