Visgraatvloer laten leggen

Bereik tot 3548 parketteurs in Vlaanderen.

  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Door gebruik te maken van dit formulier ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.be?

  • 1

    Zoek je de juiste vakman voor visgraat vloeren?

    Je wil een visgraat vloer laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor het leggen van je nieuwe visgraatvloer? Hoe vind je een professionele en betrouwbare parket plaatser die actief is in jouw regio, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?

  • 2

    Je verstuurt je offerteaanvraag via OffertesOnline.be

    Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag voor je vloer, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele parketteurs uit je regio verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!

  • 3

    Je vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

    Professionele parketteurs die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen je een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!

3548
parketteurs
7
Opdrachten
per maand
13
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor parket leggen in Vlaanderen

Soort werken: Renovatie bestaande parket

Aantal m²: 15m²

Ondergrond: Bestaande houten vloer

Projectbeschrijving:

Opschuren en lakken/oliën van ongeveer 15 m² visgraat parket in verwaarloosde staat.
Contact via e-mail.
Arrow
Offerteaanvraag uit Brussel

Soort werken: Parket leggen

Aantal m²: 24 vierkante meter

Ondergrond: Chape

Projectbeschrijving:

Prijsofferte voor het plaatsen van parket in nieuwbouw
Arrow
Offerteaanvraag uit millen

Vind een geschikte parketteur in je buurt

Het vinden van de geschikte vakman, in dit geval parketteur, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je het leggen van je visgraat vloer wilt toevertrouwen. Je moet verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor de plaatsing van je visgraatparket garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele parketteurs uit je regio. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij jou nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.OffertesOnline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

OffertesOnline Werking

Visgraat parketvloeren: laat je visgraat vloer leggen door een professionele parketteur!

Via ons platform geeft je je offerteaanvraag voor het leggen van je visgraat vloer éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde parketteurs uit jouw omgeving jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor de plaatsing van je visgraatparket snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele parketteurs uit je omgeving... Alvast veel succes met je project!

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele parketteurs in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het leggen van je nieuwe visgraatvloer, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele parketteurs die gelegen zijn in je regio en de juiste kwalificaties hebben voor de plaatsing van je visgraat vloer.

Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde parketteurs uit jouw regio. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven jouw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor de plaatsing van je visgraatparket en contact met jou opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.

Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel parketteurs interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om de plaatsing van je visgraatvloer zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.

De bedrijven die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens je contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die jouw contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.

Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige je contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.

Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.

We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de vakmannen uit jouw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving voor de plaatsing van je visgraat vloer ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Vind een geschikte parketteur uit je buurt door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Visgraat parketvloeren

Mooie parketvloeren laten niemand onberoerd. Een natuurlijke planken vloer zorgt voor een klassevolle en aangename sfeer in je woning. Dankzij de brede waaier aan verschillende houtsoorten, kleuren, legpatronen en afwerkingen, zijn er tegenwoordig voor iedereen geschikte en betaalbare parketvloeren te vinden. We denken dan in de eerste plaats aan de samengestelde parketvloeren zoals het fineerparket, het lamelparket en het bamboe parket. Toch blijven volhouten massieve parketvloeren nog steeds het neusje van de zalm. Authentieke massieve houten parketvloeren stralen een niet te evenaren cachet en grandeur uit. In tegenstelling tot de andere parketvloeren gaan massieve houten parketvloeren een leven lang mee indien ze goed en regelmatig onderhouden worden.

Een visgraat vloer is één van die typische authentieke parketvloeren die sedert enige jaren weer volop in de belangstelling staat. Vroeger waren visgraat parketvloeren luxueuze vloeren die men vaak aantrof in kastelen, kloosters, oude herenhuizen en stijlrijke villa’s of landhuizen. Maar tegenwoordig zijn visgraat vloeren weer zeer gegeerde parketvloeren die zowel in een klassieke of in een moderne woningstijl tot hun recht komen. Massieve visgraat vloeren zijn niet alleen decoratieve toppers, maar het zijn ook nog eens zeer betrouwbare en duurzame parketvloeren. Daar waar klassieke massieve houten vloeren gelegd worden met lange planken, als een robuuste plankenvloer, of als een strokenparket, worden bij visgraat vloeren kleinere rechthoekige plankjes gebruikt met dezelfde afmetingen. Deze plankjes worden dan door de parketteur gelegd in een legpatroon dat doet denken aan een visgraat. Een visgraat vloer wordt meestal verlijmd op de ondervloer en de planken worden in een hoek van negentig graden tegenover elkaar vast gelijmd.

Omdat het leggen van een visgraat vloer uiterst moeilijk en delicaat is, wordt de plaatsing bijna altijd uitgevoerd door een professionele parketteur. Natuurlijk heeft dit zijn invloed op de prijs, en de prijs voor visgraat parketvloeren is dan ook duurder dan voor de meeste andere parketten. Toch is een investering in een houten visgraat vloer de moeite waard, want je krijgt er een prestigieuze en uiterst duurzame parketvloer voor in de plaats. Een visgraat vloer wordt vervaardigd uit de betere hardhoutsoorten waarbij eik nog steeds de meest populaire houtsoort blijft.

Als alternatief voor een visgraat vloer, is er het vergelijkbare Hongaarse punt parket. Bij Hongaarse punt vloeren worden de planken met de koppen tegen elkaar gelegd in een hoek van vijfenveertig of zestig graden, tegenover de negentig graden bij de traditionele plaatsingsvorm van het klassieke visgraatparket. Het beeld van een vloer met Hongaars punt kun je dan ook het best vergelijken met de strepen van een sergeant. Tegenover een visgraat vloer, heeft het Hongaarse punt parket een rustiger patroon waardoor er een grotere ruimtelijke kijk wordt gecreëerd.

Zowel het visgraat parket als het Hongaarse punt parket zijn tijdloze luxueuze parketvloeren die een meerwaarde geven aan je interieur. De plankjes zijn in verschillende maten te verkrijgen. Als massieve parketvloeren hebben ze een uitstekende isolatie en een hoge duurzaamheid. Massieve visgraat parketvloeren kun je ook altijd weer opschuren, zodat je alle vlekken, verkleuringen, beschadigingen, krassen of slijtages kunt wegwerken. Zo behoudt je visgraat vloer zijn natuurlijke uitstraling en glans, en weerstaat het moeiteloos aan de tand des tijds.

Tegenwoordig kun je een houten visgraatparket of het Hongaarse punt parket ook verkrijgen als een lamelparket in plaats van een massieve visgraat vloer. Een lamelparket kun je minder opschuren dan een massief parket, maar het is anderzijds wel vochtbestendiger. Laat je inspireren en ontdek de mooie visgraat parketvloeren bij de erkende parketteurs uit jouw regio. Vraag hen naar enkele vrijblijvende offertes zodat je de verschillende prijzen voor visgraat parketvloeren kunt vergelijken! 

visgraat parket laten leggen

Wat zijn de voor- en nadelen van parket?

Elk parket, of het nu een visgraatparket, een mozaïekparket, een lamelparket, een fineerparket of een massief parket is, heeft zijn voor- en nadelen. Toch zullen de professionele parketteurs je graag willen overtuigen van de vele voordelen van een parketvloer. Ontegensprekelijk is de natuurlijke en warme uitstraling van een parketvloer een belangrijk voordeel, dat door geen enkele andere vloerbedekking kan geëvenaard worden. Hoe zalig is het niet om op je blote voeten te kunnen lopen op een aangename warme en isolerende vloer? Bovendien zorgt een houten vloer steeds voor een gezellige en decoratieve invulling van je interieur. De keuze aan verschillende houtsoorten, patina, kleuren, legpatronen en afwerkingen, maakt dat je voor elke woonkamer, slaapkamer, badkamer of hobbykamer een aangepaste en op maat gemaakte uitgewerkte vloer hebt. Zo kun je in de living een massief eiken visgraat vloer plaatsen, in de slaapkamer kiezen voor een strokenparket uit notelaar, en voor je bureauruimte kiezen voor een beuken fineerparket. Goede parketvloeren gaan zeer lang mee, zeker wanneer je je houten vloer meerdere keren kunt laten opschuren zoals bij een lamelparket, visgraatparket of elk ander massief parket. Sommige vloeren verkrijgen door de jaren heen ook een mooie verweerde patina die het authentieke van de houten vloeren benadrukt. Natuurlijk heeft een parketvloer ook enkele nadelen. Zo is een regelmatig onderhoud van je parket onontbeerlijk. Houten vloeren zijn natuurlijke producten en elke vloer moet je dan ook regelmatig reinigen en voeden. Dankzij een goed onderhoud en een periodieke renovatie met olie, hardwaxolie, vernis of boenwas, hou je je parket gezond en stralend. De meeste parketvloeren, vooral een massief parket, zijn gevoelig aan temperatuurschommelingen, waardoor het hout kan uitzetten of krimpen. Het leggen van een massief parket of een visgraatparket, moet dan ook zeer secuur en solide uitgevoerd worden. Zo zal een ervaren parketteur de nodige uitzetvoegen voorzien tegen de muur en zorgen voor een goede verankering van de planken. Ook vocht, opstijgend vocht, luchtvochtigheid, drank of condensvocht, kunnen je houten vloeren aantasten. Met een goede draagvloer, een vochtscherm, en een afwerking met een beschermende toplaag, verzeker je de lange levensduur van je visgraatparket, lamelparket, fineerparket of volle plankenvloer. Gelukkig bestaan er genoeg specifieke natuurlijke producten om je parket te onderhouden en te reinigen. Ondanks dat houten vloeren iets meer onderhoud vragen, dan bijvoorbeeld vloeren met tegels of PVC vloeren, kent een mooie parketvloer qua uitstraling zijn gelijke niet, ongeacht de woningstijl. De vele aanwezige parketvloeren, bij een groot deel van de woningen verspreid over heel het land, bewijzen dat houten vloeren nog steeds één van de meest geliefde vloerbedekkingen zijn. Heb je graag een offerte voor een visgraatparket of een andere parketvloer, of wens je meer te weten over de voor- en nadelen van een parket met visgraatpatroon, dan kun je hier terecht bij de vele professionele parketteurs uit jouw buurt! 

voordelen visgraat parket
Op zoek naar een parketteur om een vrijblijvende offerte te maken voor je visgraat parket?
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Het belang van een goede ondervloer

Een visgraat parket bestaat uit massieve of gelamelleerde planken en de plaatsing gebeurt meestal op een houten vloer of op een oude vloerbedekking. Het belangrijkste is dat het onderliggende grondvlak goed droog en effen is. Plaats massief of gelamelleerde visgraat parketvloeren niet rechtstreeks op de dekvloer of chape zonder vochtscherm! De samenstelling van de onderliggende vloeren kunnen variëren naargelang je parket. Eerst wordt er een vochtscherm aangebracht om het opstijgende vocht van de dekvloer tegen te houden. Dit kan gewoon opstijgend vocht zijn of de verdamping zijn van je chape indien deze nog niet volledig is uitgedroogd. Daarna wordt de, meestal houten, dragende vloer geplaatst. Deze houten draagvloer kan bestaan uit geperste houtvezelplaten, OSB of MDF platen of een oud mozaïekparket. Indien je je visgraatparket wilt plaatsen op een bestaande vloer, zoals een tegelvloer, wees er dan zeker van dat deze bestaande vloer volledig waterpas is en voldoet aan de vochtwerende eisen. Een bijkomende isolerende vloer, bijvoorbeeld van hardboard, kan dan nog bovenop de draagvloer geplaatst worden, voor een betere thermische en akoestische isolatie. Op deze manier wordt het aangenaam om stil over je parket te lopen en daarbij nog te besparen op je energiefactuur. De meeste visgraat vloeren worden verlijmd, maar met een tand en V groef kunnen visgraat vloeren ook blind vernageld worden. Ook een vloerverwarming gaat goed samen met visgraat vloeren omdat de kortere planken weinig uitzetting hebben. Je parketteur kan je adviseren bij de samenstelling van je ondervloeren. Zo heb je de meest geschikte combinatie voor je visgraatparket, Door een comfortabele en stabiele vloer, verleng je tevens de levensduur van je visgraatparket. Vraag aan je regionale parketteurs een vrijblijvend advies over de mogelijke ondervloeren voor visgraat vloeren.

ondervloer visgraat parket

Hoe gaat een parketteur te werk?

voorbereiding visgraat parket

Voorbereiding

Vooraleer een parketteur je visgraat parket kan plaatsen, moet er eerst een degelijke dekvloer of chape aanwezig zijn. Je kunt deze chape zelf leggen of laten leggen door een chapper. Een goede dekvloer zorgt voor de stabiliteit van je vloer. Sommige parketteurs bieden, naast het plaatsen van je visgraat vloeren, ook de optie aan om een chape te leggen. De dikte van je chape wordt bepaald aan de hand van de draagvloer en de totale dikte van de vloercombinatie. Omdat er bij het plaatsen van je visgraat vloer absoluut vocht moet vermeden worden, zal men meestal kiezen voor een niet-hechtende of zwevende chape als dekvloer. Op deze manier kunnen er reeds vochtwerende, thermische en/of geluidsisolerende lagen geplaatst worden tussen de draagvloer en de chape. Na deze voorbereidende werken kan de parketteur dan beginnen aan het eigenlijke plaatsen van de ondersteunende vloer en je visgraat planken. Voorafgaandelijk bespreekt de parketteur met jou de verschillende mogelijkheden. In samenspraak met je parketteur bepaal je welke visgraat vloer je wilt laten plaatsen. Ook de houtsoort, de kleur en het legpatroon van de visgraat vloer worden hierbij overlopen. Afhankelijk van je keuze voor een massieve visgraat vloer of voor een gelamelleerde visgraat vloer, wordt er dan een offerte opgesteld aan de hand van je budget. Deze offerte bevat de volledige plaatsing, inclusief materiaal, legpatronen, werkuren en voorbereidingen. Bij een gunstige overeenkomst zal de parketteur dan aan de slag gaan.

ondervloer visgraat parket

Draagvloer maken

Een erkende parketteur die houdt van zijn vak, zal zorgen voor een stabiele en isolerende draagvloer want die is zeer belangrijk voor je parket. Alvorens het parket te plaatsen zal hij daarom je, meestal houten, onderliggende vloer samenstellen en bevestigen. Ook al zit er al een vochtscherm onder je chape, dan nog wordt er door de parketteur bij voorkeur eerst een vochtscherm bovenop de chape geplaatst. Parket is zeer gevoelig voor vocht en het vochtscherm zal een eventuele verdamping van vocht uit je chape tegenhouden. Daarna zal de parketteur een dempende en thermische vloer plaatsen van geperste houtvezelplaten, OSB platen of MDF platen. In sommige gevallen worden er ook gebruikte of goedkope mozaïekparketten geplaatst als draagvloer voor de visgraat vloeren. Ook een oude tegelvloer kan dienen, zolang hij maar waterpas en droog is. Een goede draagvloer zal je visgraat parket stabiliteit, isolatie en demping geven. 

visgraat parket lijmen

Plankenvloer leggen

Afhankelijk van het soort visgraat parket, zullen de korte planken van je vloer volgens het visgraatpatroon vastgenageld of verlijmd worden. Bij een verlijming worden de korte planken zowel aan elkaar verlijmd als aan de draagvloer. Een visgraat parket kan zonder of met tand en V groef verlijmd worden. Het plaatsen van de eerste strook planken in het midden van de vloer, volgens het gekozen visgraatpatroon, moet zeer nauwkeurig uitgevoerd worden. De planken moeten zeker correct worden gelegd, want na de uitharding zullen de andere stroken van je visgraat vloer er de volgende dag op afgestemd worden. Bij een slechte verlijming van de eerste visgraat stroken, worden er openingen gecreëerd tegen je muur. Minimale openingen kunnen meestal nog tijdens de afwerking weggewerkt worden met een bies van wengé of eik. Soms worden visgraat vloeren met een tand en V groef ook vernageld. Deze vernageling wordt door de parketteur blind in de groef uitgevoerd. Vroeger werden massieve visgraat vloeren ook rechtstreeks genageld, maar dit komt steeds minder vaak voor. Een visgraat parket leggen is zeer arbeidsintensief en deze delicate taak wordt het best uitgevoerd door een ervaren parketteur.

visgraat parket afwerken

Vloer afwerken

Na het plaatsen van je visgraat parket of je Hongaarse punt parket, zal de parketteur het parket eerst nog opschuren. Dit gebeurt in verschillende lagen. Het eerste ruwe schuren gebeurt met een grove korreldikte, de laatste schuurbeurt wordt uitgevoerd met een kleinere korreldikte voor de fijne afwerking. Zo worden alle bramen en kleine noesten weggeschuurd. Ook een lamelparket zal men schuren, tenzij de toplaag van je lamelparket al werd afgewerkt in de fabriek. Het opschuren van het visgraat parket of Hongaarse punt parket kan manueel gebeuren, maar de meeste professionele parketteurs zullen dit machinaal uitvoeren. Daarna zal de parketteur je vloer een voedende afwerkings- en beschermingslaag geven. Dit kan door het parket te behandelen met was, olie of een beits, of door een combinatie van deze afwerkingen. Afhankelijk van het intensief gebruik, kun je ook een beschermende en slijtvaste laklaag laten aanbrengen waardoor het onderhoud gemakkelijker is. Alle afwerkingen, of het nu olie, was, beits of lak is, hebben hun voor- en nadelen en het is dan ook best om eerst te kijken welke afwerking of behandeling jouw visgraat parket het meest tot zijn recht laat komen. Sommige visgraat vloeren of Hongaarse punt vloeren worden met de jaren mooier en warmer door het gebruik van was, maar ze moeten dan ook regelmatig onderhouden worden. Maar de meeste parketten worden afgewerkt met een olie- of lakbehandeling. Daarna wordt de vloer eenvoudig schoongemaakt en worden ook de plinten geplaatst. Laat je hierover goed informeren bij een deskundige parketteur. Voor alle informatie met betrekking tot het plaatsen van je visgraat parket of Hongaarse punt parket: neem contact op met de gediplomeerde parketteurs uit je regio!

Op zoek naar een professionele parketteur uit je regio om een vrijblijvende offerte te maken voor je visgraat parket?
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het leggen van visgraat parket?

HOE WORDT DE PRIJS VOOR EEN VISGRAAT PARKET BEPAALD?

Het plaatsen van een visgraat vloer of een Hongaars punt parket is geen eenvoudige klus. Het vraagt de nodige vakkennis en ervaring en niet elke vloerder voelt zich geroepen om deze delicate vloeren te leggen. Een visgraat parket bestaat immers uit kleine plankjes, die kunnen gekozen worden in verschillende maten en kleuren, en vervolgens met dezelfde afmetingen in een visgraatpatroon worden gelegd. Hoe kleiner de planken, hoe meer arbeid en zaagwerk er zal moeten worden verricht. De plankjes worden dan in een bepaalde hoek gelijmd als visgraat parket, of als sergeant strepen bij een Hongaars punt parket. De laatste jaren zijn de visgraat vloeren weer enorm in trek, maar ze zijn zeker niet goedkoop. Vaak worden de betere houtsoorten gebruikt en die kosten op zich al veel geld. Je kunt besparen op de prijs door te kiezen voor gelamelleerde planken. Het voordeel is dat deze vloeren goedkoper zijn, maar ze kunnen maar een aantal keren geschuurd worden. Niettemin hebben deze vloeren ook een lange levensduur en gaan ze veel langer mee dan laminaat of fineerparket. Laat je op voorhand goed informeren over de verschillende visgraatparketten en vraag gratis enkele offertes aan bij de parketteurs uit jouw regio!

Prijzen visgraat parket

Soort parket
Richtprijs
Massief visgraat parket
€ 100 - € 190 m²
Gelamelleerd visgraat parket
€ 40 - € 90 m²
Ondervloer
€ 20 - € 60 m²
Parketteur (afhankelijk patroon)
€ 20 - € 50 m²
Op zoek naar een parketteur om de prijs voor je visgraat parket te ontdekken?
  • Ontvang tot 3 offertes
  • Gratis & Vrijblijvend
  • U vergelijkt en beslist
3548 parketteurs in uw regio!