Je wil een nieuw dak laten plaatsen, maar waar vind je de geschikte vakman voor je dak? Hoe vind je een professionele en betrouwbare dakwerker die actief is rond Stekene, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
Gelukkig bestaat er OffertesOnline.be! Hier kun je je offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakwerkers uit de omgeving van Stekene verstuurd. Zo bespaar je veel tijd en moeite!
Professionele dakwerkers die geïnteresseerd zijn in je opdracht zullen jou een offerte toesturen, waarna je rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kunt nemen!
Soort werken: Overige
Type dak: Hellend dak
Type woning: Vrijstaande woning
Projectbeschrijving:
Soort werken: Dak reparatie
Type dak: Hellend dak
Type woning: Halfopen bebouwing
Projectbeschrijving:
Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakwerker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer je niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan je het plaatsen van een nieuw dak wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet je verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die je de beste prijs/kwaliteit voor je dakwerken garandeert.
Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakwerkers uit de omgeving van Stekene. Daarna moet je hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van je project, hopende dat zij je nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.
Daarom hebben wij www.offertesonline.be in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!
Je nieuw dak professioneel laten plaatsen!
Via ons platform geef je je offerteaanvraag voor het plaatsen van een nieuw dak éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakwerkers uit de omgeving van Stekene jou contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor je dakwerken snel en eenvoudig.
En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat je na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. Je ontvangt de offertes, je vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan jou om te beslissen of je tot een samenwerking overgaat.
Met het gebruik van ons platform heb je niets te verliezen, in tegendeel... je kunt er enkel maar bij winnen!
Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog je offertes aan bij alle professionele dakwerkers rond Stekene... Alvast veel succes met je project!
OffertesOnline.be heeft een database met daarin een groot deel van de professionele dakwerkers in Vlaanderen. Wanneer je dus je offerteaanvraag indient voor het plaatsen van een nieuw dak, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele dakwerkers die gelegen zijn rond Stekene en de juiste kwalificaties hebben voor de door jou beschreven dakwerken.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we je offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde dakwerkers uit jouw regio rond Stekene. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kandidaat stellen voor je nieuw dak en contact met jou opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens je alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven je aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel dakwerkers interesse tonen in je offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk om je dakwerken zo gedetailleerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.
De bedrijven rond Stekene die interesse hebben in je opdracht betalen OffertesOnline.be een éénmalig klein bedrag om zich kandidaat te kunnen stellen, en krijgen vervolgens jouw contactgegevens. Door dat we het aantal kandidaten beperken tot 3 is het zo dat de bedrijven die als eerste interesse tonen diegene zijn die je contactgegevens krijgen. OffertesOnline.be maakt hierbij zelf geen selectie.
Mocht een bepaald bedrijf zéér veel interesse hebben, dan heeft het tevens de mogelijkheid zich exclusief kandidaat te stellen. Dit wil zeggen dat zij als enige jouw contactgegevens zullen krijgen, en je bij gevolg ook maar één offerte zal ontvangen.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Je bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden je aan om je opdracht zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de dakwerkers uit de omgeving van Stekene. Naast de vooropgestelde vragen, en je contactgegevens, is het belangrijk om de beschrijving van de dakwerken ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.
Een nieuw dak plaatsen is een ingrijpende onderneming en het wordt best nauwkeurig en doordacht uitgevoerd. Zowel bij een nieuwbouw als bij dakrenovaties vormt je dak één van de belangrijkste onderdelen voor de bescherming en de lange levensduur van je woning. Bij een nieuwbouw spreken we dan over een volledig nieuw dak met een dakconstructie, dakisolatie, dakbedekking, onderdak, dampscherm en dakgoten. Bij een bestaande woning kunnen de dakwerken voor een nieuw dak volledig of gedeeltelijk uitgevoerd worden naargelang de noodzaak. De plaatsing van een volledig nieuw dak is een groot project en deze dakwerken kunnen dan ook enkele dagen tot weken in beslag nemen naargelang de weersomstandigheden. Een goede inschatting van de dakwerken zoals het soort dak, de dakbedekking, de dak afmetingen, de materiaalkeuze en de samenstelling van je dakstructuur, zijn hierbij bepalende factoren. Een professionele dakwerker zal je gewenste dakwerken inschatten en bepalen hoeveel tijd hij nodig heeft om de dakwerken voor je nieuw dak uit te voeren. Uiteraard speelt de prijs van je dakwerken ook een voorname factor. Door enkele professionele dakwerkers uit de omgeving van Stekene te contacteren, kun je vrijblijvende offertes vergelijken voor je nieuw dak en kijken welke dakwerker de juiste prijs-kwaliteit kan leveren op het door jou gewenste tijdstip!
Wanneer je toe bent aan een volledige nieuwe dakconstructie, kunnen we dit best catalogeren als een quasi nieuw dak. Je dakstructuur moet immers volledig ontmanteld worden en terug opgebouwd worden. Dit zijn dus ingrijpende dakwerken waarbij je in het beste geval wel de dakpannen kunt recupereren wanneer ze nog in goede staat zijn. Een vervanging van de dakconstructie kan meerder oorzaken hebben. Zo kunnen je houten balken, door eerdere constructiefouten, beginnen door te buigen en vormen ze een gevaar voor instorting. Ook kunnen je houten gordingen of muurplaten door lekkages beschadigd zijn door het vocht, waardoor ze gaan rotten. Een andere mogelijkheid is dat je hout is aangetast door houtrot waardoor het zijn draageigenschappen verliest. Indien je er tijdig bij bent, volstaat het soms om enkele gordingen of om de muurplaat te vervangen zonder dat je gans je dakconstructie moet vernieuwen. Maar vaak zijn het al complexere ingrepen waarbij het toch noodzakelijk is om deels je dak te laten vernieuwen, of door het plaatsen van een volledig nieuw dak door een professionele dakwerker. Het is dan ook belangrijk dat, wanneer je merkt dat er problemen zijn met je dakconstructie, je zo snel mogelijk een ervaren dakwerker consulteert voor een inschatting van de mogelijke dakwerken. Een professionele dakwerker zal hierbij ook de oorzakelijke problemen vaststellen en ze mee herstellen. Op die manier voorkomt hij wederkerende boosdoeners en beschik je terug over een gegarandeerde gezonde dakstructuur. Wens je meer te weten over de mogelijkheden voor een nieuwe dakconstructie of een nieuw dak? Neem hier gerust contact op met de ervaren dakwerkers uit jouw regio rond Stekene voor enkele vrijblijvende offertes!
Vele daken moeten vernieuwd worden omwille van de strengere wetgeving inzake het milieu en de verhoogde isolatienormen. Elk nieuw dak moet daarbij voorzien worden van een goede dakisolatie die binnen de normen valt van de Vlaamse regering die van kracht gaan vanaf 2020. Een goede dakisolatie is dan ook belangrijk. De meeste warmte van je huis ontsnapt immers via je dak en een goede isolatie van je dak levert dan ook meteen een grote besparing op. Voor hellende daken zijn er twee manieren om je dak te laten isoleren. De eerste manier is om je dak te laten isoleren aan de binnenzijde. De belangrijkste voorwaarde voor een dakisolatie aan de binnenzijde is dat je beschikt over een goed waterdicht onderdak. Het onderdak zal het vocht en de regen tegenhouden en ook een groot deel van de koude of warmte reeds opvangen. Een binnenisolatie wordt meestal tussen de keepers aangebracht. De keuze voor glaswol, Rockwool, isolatieplaten, gespoten dakisolatie of natuurlijke isolatiematerialen, kun je best vooraf bespreken met een ervaren dakwerker, want de isolatiewaarden van deze materialen kunnen sterk verschillen. Een afsluitend dampscherm dat tegen je isolatie komt, is tevens onontbeerlijk om je isolatie te beschermen tegen het condensvocht van je woning.
Een hellend dak kan bij een bestaand dak of bij een nieuw dak ook langs buiten geïsoleerd worden door je dakwerker en bij deze dakwerken spreken we dan over een sarkingdak. Bij een sarkingdak legt de dakwerker de dakisolatieplaten doorlopend aan op de kepers waardoor de kans op koudebruggen minimaal is. Daarna wordt het onderdak vervolledigd met een waterdichte en dampdoorlatende folie. Een sarkingdak heeft als voordeel dat je houten draagconstructie van je dak beschermd is tegen het vocht en de temperatuurschommelingen, hetgeen je dak een langere levensduur meegeeft. Bij een nieuw dak zal men dan ook meestal een sarkingdak plaatsen. Bijkomend voordeel bij een bestaand dak is dat je je leefruimte binnen niet hoeft te demonteren. Het prijskaartje van een sarkingdak is redelijk stevig, maar je krijgt er wel een snelle plaatsing van een duurzame dakisolatie en dakconstructie voor terug. Voor alle informatie over dakwerken en het isoleren van een bestaand hellend dak of nieuw dak, kun je hier vrijblijvend de vele ervaren dakwerkers uit Stekene of onmiddellijke omgeving contacteren!
Algemeen genomen wordt een plat dak bij voorkeur niet van binnenuit geïsoleerd omdat de dakconstructie dan meer onderhevig is aan de verschillende temperatuursveranderingen. Hierdoor kan de dakbedekking na verloop van tijd beginnen scheuren, uitzetten of krimpen. De voorkeur van de dakwerker, bij isolatie dakwerken voor een nieuw dak, zal bij een plat dak dan ook eerder gaan naar een dakisolatie langs buiten. Deze dakopbouw voor een plat dak met een buitenisolatie wordt dan een warm dak genoemd. Meestal gebruikt men voor een plat dak XPS of PIR isolatieplaten. XPS isolatiepanelen, die bestaan uit geëxtrudeerd polystyreen, hebben een grote druksterkte en een dichte celstructuur. PIR dakisolatieplaten bestaan uit polyisocyanuraat, een soort thermohardende plastic, maar toch is het geen milieuvervuilende stof. PIR dakisolatieplaten hebben een verbeterde dimensionale stabiliteit waardoor ze een zeer goede druksterkte en isolatiewaarde hebben. Voor de dakbedekking van het dak kun je kiezen voor APP of SBS bitumen of voor het elastische EPDM rubber. Dakwerken die werken met een isolatie langs buiten, beschermen je dakconstructie tegen de directe weersinvloeden van buitenaf waardoor je plat dak kan rekenen op een langere levensgarantie. Voor meer informatie over buiten dakisolaties en hun prijzen, kun je hier vrijblijvend de vele erkende dakwerkers uit je regio rond Stekene contacteren!
Indien je dakstructuur nog intact en onbeschadigd is, kun je vrij snel een nieuw onderdak plaatsen. Een nieuw onderdak kan je daarbij vele voordelen opleveren. Met nieuw onderdak bescherm je niet alleen de structuur van je dak, maar hou je ook het vocht en de koude buiten je huis. Tegenwoordig zijn de materialen van de onderdaken sterk verbeterd en ze bieden dan ook een langere levensduur aan voor je dak. Indien je beschikt over een isolatie tussen je dakstructuur, zal het onderdak ervoor zorgen dat je dakconstructie en je isolatie afgeschermd worden van de externe weersinvloeden zoals zonnehitte, regen, hagel, sneeuw of wind. Een onderdak vormt als het ware je tweede dakbedekking onder je pannen, rieten of leien dak. Maar een onderdak kan ook gecombineerd worden met een isolatie bovenop de keepers van je dakconstructie. Bij deze dakwerken worden er XPS of PIR isolatieplaten voorzien in je onderdak en zijn ze een onderdeel van een meerlagige samenstelling, die zowel vocht, neerslag, koude en hitte tegenhouden. Een betere bescherming kun je je nieuw dak niet geven! Door de isolatieplaten, de waterdichte folie en het dampscherm, biedt je onderdak een betrouwbare en duurzame basis voor gans je dak en voor de eventuele bijkomende dakwerken. Wens je meer te weten over de mogelijke dakwerken voor een nieuw onderdak of voor een volledig nieuw dak? Via offertesonline.be kun je de erkende regionale dakwerkers uit de omgeving van Stekene contacteren voor vragen, adviezen en prijsoffertes!
Geen enkele dakbedekking heeft een eindig leven en ondanks dat sommige daken ettelijke decennia kunnen meegaan, is het soms nodig om je dakbedekking te vernieuwen. Afhankelijk van je bestaand hellend of plat dak, kan het hierbij gaan over een dakpannen dakbedekking, een rieten, leien, tegelpannen, metalen, bitumen of EPDM dakbedekking. Ook voor een nieuw dak bij een nieuwbouw zal de keuze voor de dakbedekking mee bepalend zijn op het vlak van duurzaamheid, bescherming, uitstraling, woonstijl, onderhoud en levensduur. Bij de hellende daken vormen de keramische of betonnen dakpannen nog altijd de meest gebruikte dakbedekking bij dakwerken. De bekendste dakpannen zijn de Koramic dakpannen, de Wienerberger dakpannen en de Pottelberg dakpannen. Dakpannen kunnen een vlakke of golvende vorm hebben en een geglazuurde of matte afwerking hebben. Bij meer klassieke, landelijke of stijlrijke woningen komen leien en tegelpannen meer op de voorgrond. Met een leien dakbedekking kies je voor duurzame betrouwbaarheid, maar het zal je wel aanzienlijk meer kosten dan een dakpannen dakbedekking. Voor wie het iets natuurlijker en milieubewuster wil, kan een rieten dak of een groendak wel de oplossing zijn. Rieten daken hebben nog steeds een authentieke uitstraling en klasse, en ze geven je woning een aangenaam landelijk uitzicht. Met een groendak kies je dan weer voor een bewust energiezuinig en ecologisch nieuw dak. Groendaken zitten in de lift en het plaatsen van een groen nieuw dak biedt vele voordelen. Met een extensief groendak op je hellend dak of plat dak, creëer je een groene oase op je woning, en bij een plat dak kun je, met een intensief groendak, zelfs van een volwaardige tuinbeleving genieten. Bovendien bieden groendaken een goede isolatie aan je woning en hebben ze een lange levensduur. Wens je meer informatie over de verschillende dakwerken voor je nieuw dak, of wil je een nieuwe dakbedekking voor je woning? Contacteer hier de regionale dakwerkers rond Stekene voor enkele gratis offertes en ontwerpen!
Wanneer je dakconstructie nog stevig genoeg is en je dakbedekking vlak en stabiel is, is het plaatsen van een volledig nieuw dak niet altijd nodig. Met een overzetdak kun je een nieuw dak laten plaatsen over je oude dakbedekking. Met het plaatsen van een overzetdak over je bestaand dak, behoud je grotendeels je bestaand dak waardoor je kunt besparen op je uitgaven. Een overzetdak, of dak over dak, wordt vooral toegepast op dakbedekking van leien, bitumen of shingles, maar het kan ook op andere daken indien de pannen worden verwijderd. De belangrijkste voorwaarde is dat de constructie van het dak intact is en niet is aangetast door houtrot, vocht of schimmels. Is er asbest aanwezig in de bedekking van het dak, dan is een overzetdak ook niet aangeraden omdat het asbest zou kunnen vrijkomen bij de verankering van het nieuw dak. Een overzetdak wordt zoals een klassiek zadeldak geplaatst op een stabiele raster van tengel -en panlatten. Het licht metalen nieuw dak wordt daarna door de dakwerker bevestigd bovenop je bestaande dakconstructie. Door het plaatsen van een nieuw dak is je woning weer beschermd tegen alle weersomstandigheden en hoef je je bestaande dak niet af te breken. Een overzetdak kan op een zeer korte tijd worden aangebracht en de bestaande kamers onder het dak, blijven onaangeroerd. Wens je het dak bijkomend te isoleren, dan kan dit ook. De dakwerker brengt dan eerst de isolatieplaten aan op je bestaande dakconstructie, waarna hij het overzetdak zal plaatsen bovenop de isolatie. Met het isoleren van een bestaand dak langs de buitenzijde, kun je tot 30 procent besparen op je energiefactuur en verlaag je tevens de EPC-waarde van je woning.
Het meest voorkomende hellend dak is het zadeldak. Een zadeldak bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste dakschilden die in de nok tegen elkaar komen. Omwille van de vrij eenvoudige constructie is het zadeldak koploper in de traditionele bouw in België en Nederland. Het dak heeft een zeer goede afwatering en het is goed bestand tegen de wind. Een zadeldak wordt opgebouwd met een dakconstructie van spanten, gordingen, muurplaten en een dakbeschot. Hierop wordt dan het onderdak en de eventuele dakisolatie geplaatst (Sarkingdak) waarna de dakwerker de tengellatten en panlatten zal aanbrengen. Als laatste onderdeel van de dakwerken worden dan de dakpannen gelegd en wordt de nok afgewerkt met de nokvorsten. Moderne zadeldaken worden tegenwoordig ook opgebouwd met zelfdragende dakelementen die van de goot tot de nok lopen en die reeds voorzien zijn van isolatieplaten, dampscherm en onderdak. Een afgeleide van het zadeldak is het asymmetrisch zadeldak waarbij de zijdelingse dakschilden niet van dezelfde lengte zijn. Zadeldaken kunnen ook een rieten, leien, EPDM of andere dakbedekking hebben. Wens je meer informatie over een nieuw dak of over dakwerken voor een zadeldak, dan kun je hier onze regionale dakwerkers rond Stekene contacteren voor verdere offertes en adviezen!
Een schilddak is een aangepast zadeldak en het bedekt, door de twee trapeziumvormige schilden aan de lange zijden en de twee driehoekige schilden aan de korte zijden, volledig je dak. Door de omkaderende dakvorm is het schilddak aerodynamisch en is het, samen met het piramidedak, het best bestand tegen alle weersomstandigheden. Het schilddak heeft ruime overstekken waarin de volledig doorlopende dakgoot wordt bevestigd. Op die manier is er een goede opvang van het regenwater dat via de afvoerbuizen wordt weggevoerd. Schilddaken worden vaak aangetroffen op het platteland omwille van hun weerbestendige eigenschappen. Door de constructie van het dak biedt een schilddak vaak ook een volwaardige zolder die als leefruimte kan worden gebruikt. Bij de afwerking van je nieuw dak worden er bij een schilddak meestal dakpannen als dakbedekking geplaatst, waarbij er ook halfronde nokvorsten worden gebruikt voor de hoeken van het schilddak. Ook rieten daken hebben vaak een schilddak als dakopbouw. Voor verdere inlichtingen of offertes over een schilddak verwijzen we je graag door naar de professionele dakwerkers uit jouw regio rond Stekene, die je hier kunt contacteren!
In tegenstelling tot de andere hellende daken, heeft een lessenaarsdak maar één hellend dakschild of dakvlak. Het lessenaarsdak is dan ook één van de meest eenvoudigste dakwerken waarbij de dakwerker juist een minimale hellingsgraad nodig heeft van vijftien procent. Bij een nieuw dak worden de bouwmuren van een lessenaarsdak hiervoor in verschillende hoogtes gemetseld waarop het dakbeschot en de gordingen worden verankerd. Naargelang de hellingsgraad kan het nieuw dak bedekt worden met een dakbedekking van leien, golfplaten of dakpannen. Een dak met een lessenaarsdak heeft maar één dakgoot nodig om het regenwater af te voeren. Een lessenaarsdak treft men vaak aan bij vrijstaande woningen, maar het wordt ook zeer vaak toegepast bij tuinhuizen, blokhutten en carports. Voor meer info kun je vrijblijvend contact opnemen met de ervaren dakwerkers uit Stekene of omgeving! Ze zullen je graag van dienst zijn.
Een plat dak heeft een licht hellende horizontale dakopbouw met een voldoende afwatering. Is de hellingsgraad groter dan vijftien procent dan spreken we over een lessenaarsdak. Bij een nieuw dak wordt er bij de dakwerken voor een plat dak bijna altijd een isolatie bovenop de dakconstructie voorzien, waarbij het dak wordt afgewerkt met een waterdichte dakbedekking. Men noemt deze dakopbouw een warm dak waarbij de dakisolatie bovenop de dakconstructie van je nieuw dak komt te liggen. Doordat de isolatie langs buiten wordt aangebracht, is er veel minder kans op scheuren of barsten omwille van de temperatuursveranderingen. Hierdoor kan je plat dak rekenen op een langere levensgarantie. Dankzij de verbeterde bitumen (roofing) dakbedekking en de intrede van het hoogwaardige EPDM (synthetisch rubber folie) zitten platte daken bij moderne bouwconstructies weer in de lift. Voor de voor- en nadelen van een plat dak tegenover een hellend dak, verwijzen we je graag door naar onze ervaren dakwerkers uit jouw regio rond Stekene. Ze zullen je vrijblijvend voorzien van adviezen en prijsoffertes!
Nog steeds vormen dakpannen de populairste dakbedekking bij hellende daken in Nederland en België. Dakpannen hebben een natuurlijke uitstraling en ze geven je bestaand dak of nieuw dak een duurzame dakbedekking mee. De variatie aan dakpannen is zeer groot en de dakpannen kunnen in verschillende maten, vormen en kleuren verkregen worden. Zo bestaan er keramische dakpannen, betonnen dakpannen, Koramic dakpannen, Pottelberg dakpannen, kunststof dakpannen en tegelpannen. Afhankelijk van je woningstijl en je voorkeur, kun je een vlakke dakpan op je oud of nieuw dak laten leggen, of een gegolfde dakpan laten leggen door je dakwerker. Dakwerken die worden uitgevoerd met een dakpannen dakbedekking zijn bovendien goedkoper dan een dakbedekking met leien of riet. Met een keuze voor een dakpannen dakbedekking kies je voor een betrouwbare, decoratieve en eigentijdse invulling. Wens je meer informatie over dakpannen leggen of over dakrenovaties met dakpannen? Via offertesonline.be kun je gratis de professionele dakwerkers uit Stekene contacteren. Ze zullen je graag voorzien van vrijblijvende offertes!
Een leien dakbedekking is niet zo goedkoop als een dakbedekking met dakpannen omdat de prijzen voor natuurleien een stuk hoger liggen. Maar leien bieden daartegenover vele andere voordelen, zeker wanneer je een nieuw dak laat leggen. Natuurleien hebben uitzonderlijke duurzame eigenschappen waardoor ze een nagenoeg onbeperkte levensduur hebben. Door hun slijtvastheid bieden ze dan ook zeer goede bescherming tegen alle mogelijke weersomstandigheden. Een leien dak straalt ook klasse en authenticiteit uit. Een iets goedkoper alternatief is om je dakwerken te laten uitvoeren met kunststof leien. Er bestaan vele kunststof leien die met een verweerde patina het uitzicht van natuurleien nagenoeg evenaren. Een leien dakbedekking vraagt iets meer vakkundigheid van je dakwerker, maar leien dakwerken kunnen op de meest complexe en verticale daken zonder problemen uitgevoerd worden waardoor er meer plaats onder je dak kan gewonnen worden. Interesse in leien dakwerken? Contacteer gratis de vele erkende dakwerkers uit jouw regio rond Stekene voor enkele vergelijkende offertes!
Van oudsher wordt riet al gebruikt als dakbedekking en voor lange tijd was dit ook de goedkoopste dakbedekking. Doorheen de jaren werd het riet echter schaarser en duurder, en werd het bij de meeste dakwerken vervangen door dakpannen. Nochtans straalt een rieten dak nog altijd een klassevolle natuurlijke look uit en sinds kort zien we het riet terug meer opduiken bij dakwerken. Vele mensen ontdekken terug de charmes van een rieten dak of kiezen om milieubewuste redenen voor een nieuw dak met een natuurlijke dakbedekking. Zeker sinds er, naast het traditioneel open rieten dak, ook moderne rieten daken worden gebouwd met een waterdicht onderdak en bijkomende isolaties op of onder de dakconstructie. Daarmee komen de rieten dakwerken ook tegemoet aan de strenge ecologische en ergonomische wetgeving en wordt de ambachtelijke uitstraling gekoppeld aan de moderne evolutie van een nieuw dak. Zowel bij landelijke, klassieke of moderne woningen geef je je woning met een rieten dak een esthetische en natuurlijke meerwaarde. Een goed onderhouden rieten dak heeft een levensduur van ongeveer veertig jaar. Wens je bijkomende informatie over dakwerken met een rieten dakbedekking? Neem dan hier contact op met de gediplomeerde rietdekkers en dakwerkers uit Stekene of omgeving voor offertes en adviezen!
De meest in het oog springende dakwerken van de jongste jaren zijn de extensieve groendaken die vooral in Nederland als paddenstoelen uit de grond rijzen. Bij deze vorm van dakwerken wordt het nieuw dak, meestal een hellend dak, bedekt met een groene en/of kleurrijke vegetatie. Het extensief groendak wordt daarbij bekleed met een stabiele ecologische begroeiing waardoor er een mos-, kruiden-, gras- of sedumdak ontstaat. Bij een sedum dak bestaat de dakbedekking uit een begroeiing van kleine vetplantjes die in verschillende kleuren kunnen voorkomen. Sedum kan ook gecombineerd worden met mossen omdat ze beiden weinig onderhoud nodig hebben. Maar ook kruiden, met een sedum basis, en grassen kunnen als dakbedekking voorzien worden in deze milieubewuste dakwerken. Omdat een extensief groendak niet beloopbaar is, bieden de meeste dakconstructies meestal voldoende draagkracht. Een controle van die draagkracht door een bouwkundige is daarbij wel verplicht maar verder hoef je voor je nieuw dak geen extra vergunningen aan te vragen. Een extensief groendak biedt een goede bescherming aan je dak, het bevordert het klimaat en het heeft een lange levensgarantie. Voor meer informatie over extensieve groene dakwerken verwijzen we je graag door naar onze gespecialiseerde dakwerkers uit de buurt van Stekene voor vrijblijvende offertes of vragen!
Wanneer je niet wilt breken of wanneer je dragende dakstructuur nog goed is, kun je overwegen om je dakrenovatie te beperken tot een dak over dak bedekking. Bij deze dakwerken wordt er boven je oude dakbedekking een nieuw dak geplaatst, zonder dat je oude dakconstructie wordt ontmanteld. Het nieuw dak, dat is samengesteld uit hoogwaardig verzinkt staal, wordt door de dakwerker bovenop je bestaand dak gemonteerd. Qua finishing touch kun je hierbij kiezen voor een gladde of korrelige dakafwerking van je nieuw dak. Bij deze dakwerken gebruikt de dakwerker lichte en niet-poreuze materialen waardoor je nieuw dak zeer sterk en vochtbestendig is. Een dak over dak constructie weerstaat de hevigste stormen en de levensduur van deze dakwerken overstijgen de meeste andere dakbedekkingen. De dak over dak dakwerken worden zeer snel en zonder veel ongemak uitgevoerd en ze bieden de oplossing voor een nieuw dak zonder breekwerken. Ideaal wanneer je je ingerichte zolder wenst te behouden. Voor meer info over deze dakwerken kun je hier enkele regionale dakwerkers uit Stekene contacteren!
Over het algemeen worden metalen dakwerken aangetroffen bij garages, loodsen, schuren, carports of recreatiewoningen, maar af en toe vind je een metalen dakbedekking ook terug bij zeer moderne of futuristische particuliere woningen. Een nieuw dak van metaal kan bestaan uit zinken, aluminium of metalen platen. Ook een dakbedekking met metalen dakpannen, in een vlakke of golvende variant, is mogelijk. Sommige dakpannen van metaal of zink kunnen zelfs het uitzicht hebben van natuurleien. Voor een optimale bescherming van je dak kunnen de metalen dakwerken door de dakwerker uitgevoerd worden met bijkomende isolatiematerialen, een onderdak en/of een beschermende anti-corrosielaag. Indien je benieuwd bent naar de mogelijkheden van een metalen dakbedekking, kun je hier contact opnemen met enkele gespecialiseerde dakwerkers uit je regio rond Stekene. Zo kun je hun realisaties ontdekken en kom je alles te weten over de voor- en nadelen van een metalen dakbedekking!
Voor kleinere dakwerken die worden toegepast op tuinhuizen, carports, loodsen of opslagplaatsen bestaan er naast de klassieke dakbedekkingen vaak goedkopere en veel gebruikte alternatieve dakbedekkingen. Onder andere shingles worden vaak gebruikt als dakbedekking en ze hebben een bitumen basis die is verweven met glasvezels voor een betere waterdichting. Bitumenleien lijken dan weer qua uitzicht wat meer op de natuurleien en ze worden vaak toegepast op lichte dakconstructies. Maar ook golfplaten van kunststof of vezelcement bieden goede alternatieven voor een nieuw dak als het gaat om kleinere dakwerken. Tegenwoordig gebruikt men voor een nieuw dak bij kleinere gebouwen ook het elastische en zeer sterke EPDM. EPDM is iets duurder maar gemakkelijk te plaatsen, en je kunt het perfect gebruiken voor je bijgebouwen of tuinhuizen. Ontdek het ruime aanbod van de goedkope alternatieve dakbedekkingen bij je regionale dakwerkers!
Voor platte daken blijft een bitumen of roofing dakbedekking nog steeds een vaste waarde voor de bouwwereld in België en Nederland. Bitumen bestaat uit aardolie dat vermengd is met glasvezel of polyester. Voor dakwerken zijn er twee bitumen varianten op de markt. Enerzijds hebben we het APP-gemodificeerd bitumen op basis van plastomeren, en anderzijds hebben we het SBS-gemodificeerd bitumen met een toevoeging van elastomeren. Beide bitumen hebben hun specifieke eigenschappen. Een APP-bitumen heeft thermoplastische eigenschappen waardoor het soepel en elastisch is. Tegenover de vroegere roofing is het beter bestand tegen temperatuurschommelingen en biedt het ook een goede bescherming tegen Uv-stralen. Een SBS-bitumen dakbedekking is nog elastischer en het heeft, door zijn zeer grote hechtkracht, een nog betere waterdichtheid. Doordat SBS-bitumen minder bestand is tegen Uv-stralen wordt de dakbedekking steeds voorzien van een ballastlaag van grind of leisteen. Bij bitumen dakwerken worden de bitumen rollen gebrand of verlijmd op je dak. Het aanbrengen van de roofing vraagt wel enige ervaring en de verhitting van de bitumen rollen dient zorgvuldig te worden uitgevoerd om brandgevaar te voorkomen. Een bitumen dakbedekking voor je plat dak heeft een levensduur van dertig jaar. Voor meer informatie over bitumen dakwerken, brengen we je graag in contact met de gespecialiseerde dakwerkers uit de omgeving van Stekene voor offertes en adviezen!
Jarenlang was een bitumen dakbedekking de voor de hand liggende dakbedekking bij dakwerken voor een nieuw dak bij platte daken. Maar sinds de komst van de EPDM dakbedekking hebben ze toch een groot deel van het marktsegment moeten delen. Tegenwoordig worden vele platte daken, zowel voor een bestaand als voor een nieuw dak, bekleedt met de waterdichte rubbersoort EPDM, die in een folie door de dakwerker op het oud of nieuw dak wordt aangebracht. EPDM, voluit Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, is een samenstelling van synthetische elastomeren die worden vermengd met zwavel en roet. Hierdoor bezit het EPDM rubber zeer elastische eigenschappen, tot 400%, en kan het temperaturen van -35 tot + 120° aan. Een EPDM dakbedekking kan dan ook de meest extreme weersomstandigheden aan. Een EPDM dakbedekking is scheurvrij, niet onderhevig aan krimp- of uitzetspanningen en zo goed als onderhoudsvrij. Bovendien is het EPDM folie, dat in één stuk en zonder naden wordt gelegd, ook beloopbaar en Uv-bestendig. Dakwerken voor een nieuw dak die zijn uitgevoerd met een EPDM dakbedekking bieden een levensduur aan van vijftig jaar. Alhoewel EPDM iets duurder is dan bitumen, is het je investering, zeker voor een nieuw dak, meer dan waard. Via offertesonline.be kun je vrijblijvend enkele ervaren dakwerkers uit jouw regio rond Stekene contacteren voor meer informatie, adviezen of offertes!
In tegenstelling tot een hellend dak, kunnen er op een plat dak zowel extensieve als intensieve groendaken worden geplaatst op je bestaand of nieuw dak door je dakwerker. Groendaken zijn vegetatiedaken met een flora begroeiing en ze kunnen als extensief groendak een decoratieve element toevoegen aan je dakbedekking, of als intensief groendak een stukje tuin creëren op je woning. Een groendak is dan ook een ecologische en milieubewuste dakbedekking. Voor dakwerken bij extensieve groendaken gaat het meestal over een sedum, mos, gras of kruiden dakbedekking. Deze groendaken zijn niet beloopbaar en een goede gecontroleerde dakconstructie van je nieuw dak volstaat meestal om de vegetatielaag te ondersteunen. Bij intensieve tuin groendaken moet je dakstructuur wel verstevigd worden en moet je voor je nieuw dak een vergunning aanvragen. Deze complexe dakwerken laat je dan ook best door een gespecialiseerde dakwerker uitvoeren. Groendaken bieden een zeer goede isolatie en bescherming aan wanneer ze correct en meerlagig worden opgebouwd. Mits een goed en regelmatig onderhoud, overstijgen ze de levensduur van vijftig jaar. Mogelijk biedt je stad of gemeente ook premies of subsidies als je kiest voor een groendak als nieuw dak. Interesse in een extensief of intensief groendak? Via offertesonline.be kun je de verschillende professionele dakwerkers voor groendaken uit Stekene contacteren. Ze zullen je graag voorzien van vrijblijvende offertes zodat je de vele mogelijkheden voor een groendak kunt vergelijken!
Een nieuw dak vormt steeds een stevige investering, ongeacht of het een hellend of een plat dak is. Met de nieuwe wetgeving moeten alle woningen voldoen aan de strengere isolatiewaarden. Die maken dat de prijzen voor een dakbedekking er niet goedkoper op geworden zijn. Anderzijds is de investering in een duurzame en ecologische dakbedekking op termijn lonend. De EPC waarde van je huis zal stijgen en je energiefactuur zal dalen. De gebruikte isolatiematerialen maken hierbij ook dikwijls het verschil, en je nieuw dak isoleren langs de buitenzijde biedt de beste resultaten. Voor de afwerking zijn de prijzen uiteenlopend. Dakpannen blijven vanwege hun prijs nog steeds het populairst, al zitten er wel verschillen tussen de soorten dakpannen. Voor een leien of rieten dakbedekking, zal de prijs een stuk hoger liggen. Ook een groendak behoort tot de duurdere daken. Bij een plat dak blijven bitumen of EPDM aangewezen. Het prijsverschil zit hem hier voornamelijk in de levensduur van het materiaal.
Aangezien een nieuw dak geen kleine investering is, loont het de moeite om op voorhand de prijzen voor je gewenste nieuw dak te vergelijken, want er zitten soms serieuze prijsverschillen tussen het aanbod. Via offertesonline.be kun je de professionele dakwerkers rond Stekene contacteren voor enkele gratis prijsoffertes.
Via de Vlaamse Overheid kun je als eigenaar van een woning, appartement of bedrijf een verbouwpremie aanvragen. Dit geldt voor alle energie-efficiënte investeringen en deze verbouwpremie vervangt alle voorgaande premies. Via het online loket kun je "Mijn Verbouwpremie" invullen wanneer je in aanmerking komt voor de premie. Bij een vernieuwing van je dak, waarbij je efficiënter investeert, kun je dus aanspraak maken op deze premie. Voor nieuwbouwwoningen telt vooral de energiezuinigheid van je woning. Indien de woning lager is dan de wettelijke energieprestatienorm (E-peil), dan kun je een vermindering krijgen van de onroerende voorheffing en kom je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor een premie van de netbeheerder. Raadpleeg de links hieronder om meer te weten over de gangbare premies.
Wanneer je zelf werken aan het dak kunt uitvoeren, dan kan dit een besparing opleveren. Zo kun je zelf de dakpannen van het dak verwijderen. Zijn je dakpannen nog goed, dan kunnen ze nadien ook terug gebruikt worden. Is een volledige dakrenovatie te duur, dan kan een overzetdak de oplossing bieden. Dit dak wordt over je bestaand dak geplaatst, waardoor je ook kunt besparen op de werkuren en de materiaalkost. Maar de belangrijkste besparing verkrijg je door een goede dakisolatie. Met het goed isoleren van het dak, kun je tot 30 procent besparen op je energiefactuur. Daarnaast wordt de EPC-waarde van je huis verlaagt waardoor de prijs van je huis stijgt. Een renovatie van een dak of het plaatsen van een nieuw dak levert dan ook het meeste rendement op wanneer het goed geïsoleerd wordt.